Zavřít reklamu

Během posledních měsíců na internetu začala proletovat zvěst, že by možná nová Playstation byla schopná přehrávat hry jejích postarších předků. V kombinací s tvrzením, že by takové hry dokázala konzole pomocí složitých algoritmů i inteligentně upscaleovat do vysokých rozlíšeních, se tato neodhalená fíčura stala mým nejvymodlenějším přáním. Únik ze stránek Ubisoftu teď ale přecejenom naznačuje, že tato vlastnost v realitě existovat nebude.

V sekci často zodpovídaných otázek francouzský vydavatel uvedl, že jeho hry ze starších konzolí na Playstation 5 fungovat nebudou. Poté informaci ze stránek stáhl. Vypadá to tedy, že fantastickým očekáváním je konec a budeme se muset spokojit „jen“ se zpětnou kopatibilitou drtivé většiny her z PS4.

Množství starších titulů nabízí Sony k zahrání na vé streamovací službě Playstation Now. Ta však není dostupná ve věštině zemí, včetně té naší. Firma podle posledních informací plánuje vytáhnou se službou do boje proti Microsoftu a jeho xCloudu. Konference, představující zatím neoznámené novinky o další generaci Playstation, bysme se měli dočkat někdy na začátku září.

Dnes nejčtenější

.