Zavřít reklamu

Herní divizi Microsoftu se v uplynulém čtvrtletí příliš nedařilo

Žádná sláva, Microsofte.

30. 1. 2020     Zdroj

Microsoft

Uplynulé čtvrtletí příliš radosti do Microsoftu nepřineslo – tedy alespoň z pohledu jeho herní divize. Podle čerstvě oznámených finančních výsledků za toto období se totiž tržby herní divize propadly o více než pětinu – konkrétně o 21 %. Vše však vyloženě zle nedopadlo. 

Propad tržeb je zapříčinen úpadkem zájmu o Xbox One, který je však vzhledem k blížícímu se příchodu konzole nové generace zcela pochopitelný. Velmi zajímavé však je, že například takový Game Pass zažívá hráčské žně, jelikož jen za uplynulé čtvrtletí se jeho uživatelé zdvojnásobili. Pravdou sice je, že mnozí z nich využili různé vánoční akce, díky kterým bylo možné Game Pass získat s trochou nadsázky za hubičku, nicméně mnozí tito hráči si na službu zajisté navyknou a u jejího předplácení zůstanou i po předchodu na standardní cenu. 

Ani rapidní nárůst předplatitelů Game Passu však Microsoftu nepomohl v udržení služeb spojených s Xboxem v kladných číslech. Tento segment totiž vydělal o 11 % méně než ve stejném období před rokem, což je relativně výrazný propad. Nezbývá tedy než doufat, že špatné období Microsoft s příchodem nové konzole opustí a ten se tak dostane opět na výsluní.