Zavřít reklamu

Rockstar ohlásil datum vydání GTA V

Rockstar ohlašuje finální datum vydání pro největší hitovku tohoto roku, a to GTA V.

1. 2. 2013    

Rockstar Games, vydavatelská sekce společnosti Take-Two Interactive Software, Inc., s radostí oznamuje, že celosvětová premiéra hry Grand Theft Auto V ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360 od společnosti Microsoft a zábavní systém PlayStation 3 byla stanovena na 17. září 2013.

Los Santos: rušné, sluncem zalité město plné samozvaných guruů, hvězdiček a stárnoucích celebrit. Kdysi chlouba západního světa, v současné době ekonomické nejistoty a levných reality show se však jen stěží drží nad vodou. A ve všem tom zmatku se tři naprosto odlišní zločinci snaží získat úspěch a slávu:  Franklin, bývalý pouliční gangster, by se rád konečně dostal k nějaké pořádní šanci a slušným penězům; Michael, profesionální kriminálník, jehož odchod na odpočinek není ani zdaleka tak růžový, jak si myslel; a Trevor, šílený maniak toužící po levném fetu a pořádné akci. Možností je málo, a tak tato partička neváhá vsadit všechno na jednu kartu a pouští se do nebezpečných akcí, které by je mohly dostat za mříže do konce života.

„Grand Theft Auto V je pro celou sérii v mnoha ohledech obrovským krokem kupředu. Rockstar North vytvářejí nejpropracovanější, nejnádhernější a nejpůsobivější herní svět všech dob,“ řekl Sam Houser, zakladatel Rockstar Games. „Velice se těšíme, až budeme během následujících měsíců fanoušky seznamovat s detaily této hry.“

Datum vydání bylo přesunuto z původně plánovaného jara 2013 až na září, aby měli vývojáři více času na práci. Hra Grand Theft Auto V, která představuje největší, nejdynamičtější a nejrůznorodější otevřený svět, jaký kdy v Rockstar Games vytvořili, zachází s vyprávěním příběhu a tokem hry velice originálně a neobvykle. Střídavě vstupujete do životů všech tří hlavních postav a opět je opouštíte, díky čemuž si zdejší rafinovanou zápletku postupně vychutnáte ze všech možných pohledů.

Těšit se můžete nejen na všechny tradiční slavné rysy série, včetně úžasného smyslu pro detail a černého humoru s množstvím odkazů na moderní kulturu, ale například i na zbrusu nový ambiciózní přístup k multiplayeru v otevřeném světě.