Zavřít reklamu

Během GDC probíhala konference Sony, kde došlo skutečně k odhalení VR headsetu o němž se spekulovalo poslední týdny. Headset dostal označení Project Morpheus a zatím není tak úplně jasné kdy a za jakou cenu se vlastně bude prodávat. Aktuální prototyp běží v 1080p při sledovacím úhlu 90 stupňů. Údajně se na headsetu pracuje již přes tři roky. Shuhei Yoshida k tomu dodává:

„Virtuální realita je další novinka pro PlayStation. Dělá z her ještě více pohlcující zážitek, který byl vždy cílem herních vývojářů. Virtuální Realita byla snem mnoha vývojářů, od doby, co byly vynalezeny videohry. Mnozí z nás v PlayStation snili o Virtuální Realitě.“

Project Morpheus podporují různá studia, mezi hlavními jsou Unity, Havok, Wwise, Gigantic, Autodesk Gameware, Criware, DDD, Silicon Studio, Epic Games, Bitsquid a Crytek. Přímo na GDC má Sony headset k vyzkoušení a bude na něm pár demoverzí včetně Thiefa. Objevují se i informace o tom, že DriveClub (odložen zřejmě i kvůli podpoře) a Gran Turismo 7 by jej měly podporovat. Yoshida potvrdil, že headset mohou využít i hráči, kteří nosí brýle, nebude je to nijak limitovat.

Technické parametry:

Display: LCD
Velikost: 5 palců
Rozlišení: 1920xRGBx1080Pozorovací úhel: 90 stupňů
Sensors: accelerometer, gyroscope
Připojení: HDMI + USB
Funkce: 3D audio, social screen

Dnes nejčtenější

.