Zavřít reklamu
  1. Virtuální realita se čím dál tím více rozšiřuje a díky tomu se společnosti zabývají všemožnými způsoby o zlepšení stávajících produktů či o rozšíření portfolia. Oculus Rift patří mezi špičku, co se týče hardwarových zařízení, která dokážou virtuální realitu zprostředkovat. Nicméně jeho cena je pro valnou většinu zákazníků příliš vysoká, a tak se našlo jiné řešení v podobě Oculus GO.

Oculus rozšiřuje pole působnosti

Oculus nabízí nový VR headset, který označkuje jako Oculus GO. O co tedy jde? Oculus GO je unikátní již tím, že nabízí virtuální požitek i bez jakéhokoliv dalšího zařízení. Není tedy třeba mít připojený počítač, ani telefon či cokoliv dalšího.

oculusgo2

Headset je poháněn procesorem Snapdragon 821 a disponuje technologií 3DOF. V praxi to znamená, že není schopen vnímat polohu zařízení v prostoru, ale je omezen na samotné pohyby hlavy. Displej nabídne rozlišení 2560×1440, to znamená hustotu pixelů 538ppi. Jsou v něm zabudovaní reproduktory a nabídne i ergonomický ovladač pro navigaci a ovládání her.

Do samotného headsetu se hry pak dají nahrát skrze mobilní aplikaci. Rozhodně jde o zajímavou periferii, která dokáže zprostředkovat zážitek napřímo bez dalších serepetiček. Základní verze vyjde na 200 dolarů (cca 4000 Kč) a nabídne 32 GB paměti. Verze s 64 GB pak přijde na 250 dolarů (cca 5300 Kč). Dostupný je v rámci 23 zemí. Česká republika zatím na seznamu chybí, ale očekává se že zde bude headset v následujících měsících dostupný také.

Zdroj: hexus.net

Dnes nejčtenější

.