Zavřít reklamu

Fifa 14 oficiálně

Fifa 14 se oficiálně představila. Inu udělejte si obrázek sami.

17. 4. 2013    

Díky inovacím mnohonásobně oceněného herního systému vtáhne FIFA 14 hráče do dění a atmosféry okolo fotbalového zápasu. V samotném jeho průběhu budou více motivování k preciznímu zakládání akcí ze zálohy vedoucím k diktování tempa hry, ale hlavně k vytváření nadějných šancí. Skvělé fotbalové zápasy zdobí především pohledné útočné akce a krásné góly.

Globální vyhledávání talentů – Revoluční proměna režimu kariéry. Vyzkoušejte si, jak to chodí ve světě profesionálního skautingu hráčů při hledání špičkových talentů po celém světě. Rozvíjejte a upravujte si vlastní síť skautů podle aktuálních potřeb. Sledujte fotbalisty, abyste mohli najít ty, kteří díky svým vlastnostem vhodně posílí váš tým v přestupových obdobích. Nové centrum skautingu umožní jednoduchou navigaci, méně přechodů na jiné obrazovky a živý proud informací z hlášení skautů.

Čistá střela – Postavte se tak, aby střela perfektně sedla. Systém střelby doznal určitých úprav. Fotbalisté nyní disponují takovým stupněm inteligence, který jim umožní upravit postavení a úhel těla k tomu, aby vystřelili na branku nejlepším možným způsobem. Zasáhnete-li míč přesně, odměnou vám možná bude skvělý pocit z krásné branky. Hráči však umí nebezpečně vystřelit, i když jsou vyvedeni z rovnováhy, či pod tlakem.

Krytí míče – Dominance ve středu pole a diktování tempa hry. Při driblování v jakékoli rychlosti se můžete zbavit obránce, či mu zablokovat cestu k míči. Při hře ve středu pole ve snaze diktovat tempo zápasu využijete možnosti pokrytí míče. V soubojích tělo na tělo si můžete vybojovat lepší pozici pro přijetí přihrávky a poté se odpoutat od obránce s cílem dostat se do gólové šance.

Reálná fyzika míče – Autentický let míče a jeho ovládání. Do míče nyní můžete kopnout techničtěji a razantněji. Díky fyzikálně realističtějšímu chování míče lze lépe stanovit jeho dráhu letu. Hráči tak mohou střílet tvrději z dálky, vysílat přesné rány, kdy míč pomalu stoupá vzhůru nebo ohrožovat brankáře prudce padajícími či rafinovaně zakroucenými pokusy, podobně jako skuteční fotbalisté.

Týmová inteligence – Lepší podpora a spolupráce spoluhráčů. Díky tomu, že hráči přijímají lepší rozhodnutí, mohou těsněji a chytřeji bránit soupeře a lépe odhadovat trasy jejich náběhů. Bránící hráči samostatně vyhodnocují situace, kdy je vhodné poskytnout podporu či pokusit se vybojovat zpět ztracený míč. Útočící hráči mají k dispozici nové způsoby oklamání protivníka a překonávání jeho kompaktnější a inteligentnější obranné hry. Sami se lépe nabízejí ve volných prostorech, nabíhají podél obranné linie a mění rychlost pohybu.

Nůžky Zlatana Ibrahimoviče proti Anglii, první gól za Barcu Lionela Messiho, když mu bylo 17 let, volej Papisse Cisseho proti Chelsea – zprávy o úžasném gólu se velmi často šíří jako lavina po celém světě. Vývojářský tým EA SPORTS FIFA vzal tento fakt na vědomí při vymýšlení nových vlastností a prvků pro FIFA 14. Výsledkem jsou dva nové herní prvky, které jednak změní způsob, jakým se budou góly střílet, a jednak vylepší každou jednotlivou střelu, aby vypadala jako skutečná.

Čistá střela nabídne fanouškům série FIFA pocit z dokonalé střely, zatímco zcela nový systém fyziky míče, nazvaný Reálná fyzika míče, se postará o jeho trajektorii, aby odpovídala chování jako ve skutečném fotbale. Kombinace těchto dvou prvků otevře prostor pro ty nejúžasnější a nejrozmanitější střely, jaké byly do této chvíle v sérii FIFA k vidění.

Prvek čisté střely byl vyvinut, aby umožnil hráčům zažít stejné emoce při skórování úžasných branek ve FIFA 14, jaké prožívá jejich oblíbený útočník ve skutečnosti. Nejlepší góly jsou kombinací perfektního načasování, předvídání a skvělého výběru místa. Fanoušci budou ve FIFA 14 odměněni za všechny tyto tři aspekty. Fotbalisté nyní disponují takovým stupněm inteligence, který jim umožní upravit postavení a úhel těla k tomu, aby vystřelili na branku nejlepším možným způsobem. Rovněž si uvědomují různé fáze střelby a jsou schopni před zásahem míče upravit svůj krok a rychlost.

Hráči se samozřejmě budou pokoušet o co nejlepší možnou střelu, ale velkou roli sehraje rovněž fakt, kde se budou zrovna na hřišti nacházet a jakým způsobem se k nim míč dostane. Budou muset zvážit své aktuální možnosti jak ke střele přistoupit – vystřelit z pozice, kdy nebudou ještě úplně připravení a zkoordinovaní, nebo se pokusit o rychlou střelu, která může postrádat přesnost a sílu? Všechno tohle bude k vidění díky novým animacím a současně budou odstraněny některé nerealistické z předchozího ročníku FIFA 13.

Vedle systému střelby byl ve FIFA 14 upraven i míč, aby se choval jako ve skutečnosti, za což vděčí systému autentické fyziky ovlivňující dráhu letu střely. Oba prvky byly ve FIFA 14 přepracovány, aby více odpovídaly reálnému pohybu míče v prostoru. Tím se otevírají další možnosti střelby. Hráči budou nyní schopní zasáhnout míč velkou silou z dálky, vypálit přesné a pomalu stoupající střely nebo třeba vystřelit s falší či nějaký padáček. Svou roli tu sehraje i samotný vzduch a jeho víření. Nic z toho nebylo ve FIFA 13 možné.

Systémy Čistá střela a Reálná fyzika míče zajistí, že každý pokus o střelu bude jako skutečný, a pokud se hráčům navíc jejich záměr povede na jedničku, půjde bez přehánění o zážitek vyvolávající nadšení. Hráči zažijí při skórování úžasných branek opravdové emoce.

Tohle není ale zdaleka všechno. Sledujte nás i následující dny a týdny a dozvíte se další informace o některých nových vlastnostech a prvcích, které se objeví ve FIFA 14.

Zatím to na nás působí tak, že EA se rozhodlo jen upravit Fifu 13, takže nijak zásadní novinky očekávat nemůžeme. Hra je potvrzena pro PC, PS3 a Xbox 360.