Zavřít reklamu

Nový Tomb Raider zamíří pouze na mobilní zařízení. Bude free-to-play

Tohle oznámení fanoušci série nečekali.

24. 11. 2020     Zdroj

Square Enix oznámili novou mobilní hru s Larou Croft. Tomb Raider Reloaded zamíří na mobilní zařízení v průběhu příštího roku a bude zcela zdarma. Projekt dostalo na starosti studio Emerald City Games, kterým bude vypomáhat interní studio Square Enixu v Londýně. Na oficiální twitterový účet herní série umístili vývojáři první trailer, který nám toho o hře ovšem moc nepoví.

V popisu videa na Youtube stojí, že půjde o „arkádovou“ záležitost. Nemáme tedy zdání, do jakého žánru hru vůbec zařadit. Určitě ale nebude chybět charakteristické drancování kobek, vyhýbání se pastem, řešení hádanek a spousta střelby. Ukázka odhaluje, že se Lara bude potýkat i s nadpřirozenými nepřáteli. Záhadný levitující elementál jakoby vypadl z hearthstonové kartičky. Můžeme tedy čekat diametrálně odlišnou zkušenost než v případě posledních velkých her v sérii. Namísto takového Shadow of the Tomb Raider by mobilní Tomb Raider Reloaded mohl připomínat spíše izometrikou Lara Croft and the Guardian of the Light.

U fanoušků se trailer s moc dobrou odezvou nesetkal. Na Youtube negativní hodnocení takřka dvojnásobně převyšují ta pozitivní. V roce 2021 totiž značka Tomb Raider slaví dvacet pět let od svého zrodu a hráči evidentně čekali oznámení většího projektu. Jestli se nelichotivé předpovědi komentátorů vyplní se dozvíme v zatím blíže nespecifikované datum v roce 2021, kdy Tomb Raider Reloaded vychází pro Android a iOS.