Zavřít reklamu

Intel chystá vlastní diskrétní grafické karty na rok 2020

Má se Nvidia a AMD obávat?

16. 8. 2018     Zdroj

Intel nám dnes sdělil, že chystá diskrétní grafické karty. Bohužel ale se jich dočkáme až za dva roky, tzn. v roce 2020. Bude se jednat o grafické karty zaměřené na hráče. Intel toho sice o těchto grafikách prozradil dost, zcela jistě se můžeme v průběhu dvou let těšit na další detailní zprávy, které Intel o svých vlastních grafických kartách přinese.

Minulý rok se nám dostala zpráva, že se k Intelu připojil Raja Koduri (býsdvalý zaměstnanec AMD), aby pracoval na vývoji grafických karet od Intelu. Jak všichni víme, Intel momentálně žádné diskrétní grafické karty nemá, a proto bylo nutné, aby se k Intelu připojil někdo, kdo tomu „rozumí“. Na teaser, který Raja s Intelem připravil, se můžete podívat níže:

V galerii níže se také můžete podívat na nějaké zajímavé snímky ze samotného videa. Grafická karta bude s největší pravděpodobností „single-slot“, tudíž ve vaší počítačové skříni nezabere dva sloty. Taktéž se můžeme těšit na zajímavě řešený, nejspíše kovový ventilátor.

V roce 2020 bychom se také od Intelu měli dočkat procesorů vyrobených 10nm výrobním procesem. S největší pravděpodobností tak budou 10nm výrobním procesem vyrobeny i tyto diskrétní grafické karty. Intel momentálně u svých procesorů používá zastaralý 14nm výrobní proces.

Co si o tomto odvážném kroku od Intelu myslíte vy? Myslíte, že se má Nvidie a AMD čeho obávat a nebo pro tyto velké společnosti nebude Intel velkou hrozbou? Na přesnou odpověď si budeme muset ještě dva roky počkat, každopádně nám můžete dát do komentáře vědět vaše pocity a poznatky.