Zavřít reklamu

Na redditu se objevil nečekaný leak grafické karty Nvidia GTX 1180

Na redditu jsme se dočkali úniku nové generace grafických karet od Nvidie.

26. 6. 2018     Zdroj

Nvidia si možné leaky velice dobře hlídala a až doposud se na internetu neobjevil ani jeden leak, který by o nových grafických kartách něco prozradil. Dnes jsme se ale na redditu dočkali leaku od uživatele dustinbrooks, který vyfotil PCB Nvidie GTX 1180.

Uživatel dustinbrooks, který leak na reddit vložil, uvedl, že mu snímek zaslal jeho kamarád, který pracuje pro Nvidii jako tester PCB desek. Výše zmíněný únik je v podobě obrázku a vy si jej můžete prohlédnout níže:

Co jsme se z úniku dozvěděli?

Nvidia GTX 1180 bude disponovat třemi 8 pinovými konektory. Poté bude mít 12 GB VRAM (GDDR6), NVLINK konektor druhé generace a 384 bitovou sběrnici.

Co se týče GGDR6 12 GB VRAM pamětí, tak ty by se údajně měly používat právě u této nové generace grafických karet od Nvidie. Z obrázku nelze vysloveně poznat, zda-li se jedná o GDDR6 paměti. Ale vzhledem k tomu, že paměti GDDR6 už jsou v masové produkci, je velice nepravděpodobné, že by je Nvidia nevyužila. GDDR6 paměti bude u svých nových grafických karet používat také AMD.

Samozřejmě, na internetu si nemůžeme být jisti vůbec ničím, a už vůbec ne na redditu. Co je ale vcelku podivuhodné je to, že pár hodin po tom, co uživatel dustinbrooks tento leak sdílel, mu byl na redditu odstraněn uživatelský účet. Nejspíše na tom tedy něco bude a možná se doopravdy díváme na novou Nvidii GTX 1180.