Zavřít reklamu

Končně jsme se dočkali. Po neúnosně dlouhém čekání začíná oficiální prodej Xboxů nové generace. V obchodech tedy přistály spíše teoreticky. Tradičně velké události spojené s příchodem nových konzolí tento rok kvlki pandemii prakticky neexistují a noví majitelé si konzole vyzvednout na výdejních místech, nebo jim přijdou poštou. Ti, co si Series X předobjednat nestihli, budou muset pravděpodobně zkousnout další čekání, protože ve většině obchodů je už vyprodaný. Nadšení z nové generace tak můžou prožít alespoň skrze zaměstance Microsoftu na rozbalovacím videu.

Series S je narozdíl od velkého bratříčka v obchodech stále k dispozici. Šéf Xboxu považuje menší konzoli za černého koně, který nezažil velký úspěch v předobjednávkách, bude ale podle něj díky své ceně a přístupnosti dlouhodobě prodávanějším přístrojem. Není složíté vidět, jak konzole zapadá do celkové strategie Microsoftu, ketrý chce klást důtaz spíše na svůj herní ekosystém než na hardware. Series S je jednou z nejmenších konzolí v historii, ale měla by nabídnout stejnou herní zkušenost jako Series X, pouze v menším rozlišení.

Xbox Series X a S slaví dneškem svoje oficiální uvedení na trh, v Česku jsou naceněny na 13 499 a 7999 korun. Series S si můžete stále koupit, na další kusy Series X si zřejmě počkáme do prosince. 12. listopadu doplní ve vybraných regionech novou generaci hraní Playstation 5, k nám se dostane o týden později 19. listopadu za oficiální cenu 13 499 korun.

Dnes nejčtenější

.