Zavřít reklamu

Fanoušci Rallye her se dočkali. Codemasters získali oficiální licenci k WRC

Po osmnácti letech se WRC licence vrací pod křídla Codemasters.

1. 6. 2020     Zdroj

wrc8

Herní vývojáři z Codermasters, kteří se specializují na závodní hry, se po dlouhých osmnácti letech dostávají opět k licenci WRC, tedy k oficiálnímu Mistrovství světa v rallye. Smlouva byla uzavřena na pět let a začíná platit od roku 2023. Do té doby budou vycházet WRC hry od vydavatele BigBen Interactive, který má licenci WRC již od roku 2010.

Invalid post ID.

Naposledy jsme mohli vidět Codemasters hru s licencí WRC v roce 2002, konkrétně šlo o titul Colin McRae Rally 3. Poté vyrábělo WRC hry studio Evolution a v roce 2010 přešla licence pod BigBen Interactive a studio Milestone. V Milestone éře se však WRC hrám moc nedařilo a nebyly moc úspěšné. Vydavatel se tak rozhodl předat licenci jinému studiu a v roce 2015 jsme tak mohli vidět první WRC hru od nováčků ze studia Kylotonn. Zpočátku ani jejich hry nebyly moc úspěšně, nicméně s každým rokem se kvalita jejich her posunuje a poslední díl WRC 8 už dopadl o poznání lépe a jedná se o skvělou konkurenci pro sérii Dirt Rally. Kylotonn bude ve WRC hrách pokračovat do roku 2023.

Pro Codemasters se jedná o velice zajímavou licenci, protože kromě jiného tvoří i oficiální F1 hru a v Dirt Rally hrách je dostupný rallyecross s oficiální licencí šampionátu. Celkově si tak zajistili tři velké licence. Vývojáři již prozradili, že nadále plánují vydávat závodní sérii Dirt a zároveň zvlášť WRC. Je dost možné, že se Dirt zaměří spíše na arkádové závody a WRC naopak čistě na rallye. Ostatně nedávno jsme se dočkali představení hry Dirt 5 a ze záběrů je jasné, že půjde spíše o arkádovou hru.

WRC hry od Codemasters vyjdou na PC, herní konzole nové generace a také na mobilní telefony. Součástí licence jsou i práva na esportové turnaje WRC.