Zavřít reklamu

Přestože byla virtuální realita mnohými ještě nedávno označována za budoucnost videoher, faktem je, že její nástup není ani zdaleka tak rychlý, jak nejeden z hráčů předpokládal. Skutečně kvalitních VR her je totiž zatím jako šafránu, kvůli čemuž není tato platforma pro hráče příliš zajímavá a tudíž jí nevyhledávají. Tato skutečnost by se však mohla v brzké době změnit. Po velkolepém ohlášení VR dílu Half-Life Valvem totiž se svou troškou do mlýna přispěchal i Microsoft.

O Microsoft Flight Simulatoru slyšel v uplynulých týdnech či měsících snad každý, kdo nežije v jeskyni. Jedná se totiž o neuvěřitelně propracovaný letecký simulátor s grafikou, která vás zkrátka pošle do kolen. Jediný háček byl sice donedávna v tom, že se u této hry nepočítalo s virtuální realitou, avšak podle nejnovějších oficiálních informací nakonec vývojáři tuto věc přehodnotili a VR u svého Flight Simulatoru nabídnou. Díky tomu se tak budeme moci skutečně perfektně vžít do rolí pilotů a brázdit téměř nekonečné nebeské dálky.

Počítat musíme nicméně podle vývojářů s tím, že VR možná do hry nedorazí ihned při jejím startu. Jedná se totiž o skutečně náročný režim, který chce Microsoft dotáhnout k dokonalosti a to ve všech ohledech. Vývojáři se totiž nechali slyšet, že přemýšlí třeba i nad střídáním ročních období a to skutečně komplexním. Zahrnovalo by třeba přelety ptáků do teplých krajin, rozvodněné řeky a podobné úkazy. Zkrátka je se na co těšit.

Dnes nejčtenější

.