Zavřít reklamu

Cloudové hraní chce provozovat i Amazon

Blíží se herní revoluce? Zřejmě ano.

21. 11. 2019    

Výkonným herním počítačům a konzolím možná zvoní umíráček. Ne že by o ně přestával být zájem, jelikož tak tomu díky neustále příchozím novým hrám, jenž vyžadují vysoký výpočetní výkon, rozhodně není. To je zcela nový způsob hraní začíná pozvolna vystrkovat růžky. Že nevíte, o co jde? Ale kdež. 

Řeč není o ničem jiném než o cloudovém hraní, ve kterém se bude nyní snažit udávat trend hlavně Google, který spustil před pár dny Stadii. Následovat by jej měl v brzké době i Microsoft, Valve či EA, ale podle čerstvých informací dokonce i Amazon. Ten již začal na vlastní službě pracovat, s tím, že prvního oznámení bychom se měli dočkat již příští rok, stejně jako prvních herních pokusů právě na této platformě. 

Je jasné, že cloudové hraní Amazonu bude fungovat víceméně stejně jako v případě Googlu. Hráči se tedy připojí přes internet na vzdálený počítač a na tom si budou moci své oblíbené tituly zahrát a to bez ohledu na to, jak náročné na výkon budou. Stačit jim tedy bude slaboučký notebook či televize s příslušným rozhraním a ovladačem. Zkrátka báječná možnost pro ty, kterým se nechce investovat do výkonných děl a zároveň nepláčou kvůli upouštěné koruně za měsíční předplatné. Podobné hraní totiž samozřejmě zdarma nebude. 

Nicméně je stále nutné opakovat, že cloudové hraní je zatím v naprostých plenkách a bude ještě pěkných pár let trvat, než se dostane do širšího povědomí hráčů. Přeci jen, velký vliv na něj má internetové připojení, které musí být relativně rychlé, což není v dnešní době stále v mnoha zemích standardem. Ale kdo ví, třeba se i na tomto trendu podepíše blížící se 5G.