Zavřít reklamu

Staré dobré hry

Aneb není nad to připomenout si staré klasiky.

17. 10. 2012    

5 tipů na staré dobré hry

I v době takřka fotorealistických her, které zabírají několik DVD disků, se občas vyplatí vypravit se na úplné herní začátky a zavzpomínat na staré dobré hry. Ty sice nemají tak povedenou grafiku, jejich provedení a napětí při jejich hraní, je ale nepřekonatelné i v dnešních dnech. Vyberte si na portálu mujsoubor.cz z legend jako je Mario, Vlak nebo Prehistorik.

Grand Theft Auto

První díl legendární série Grand Theft Auto z roku 1997, přinesl už vlastně vše, co lidé na tomto typu her milují. Rozlehlé město, na které se díváte po celou dobu hry shora, je plné příležitostí pro tradiční i netradiční mise. Ty vám různé postavy zadávají v telefonních budkách. Svou postavu přepravujete především ve vozidlech, která musíte ukradnout, ale čeká Vás i návykové střílení všeho, co se vám znelíbí, nebo vám chce znepříjemnit právě plnění zadaných misí hry.

Vlak

Vlak je parádní logický rychlík z českých luhů a hájů. V roce 1993 ji vytvořil Miroslav Němeček. Její náplní je navigování vlaku po 2D prostředí, ve kterém vlak sbírá různé předměty. Ty se za něj připojují v podobě nových vagónků. Jde tedy o systém dobře známý z hry Had, ale zde mnohem obtížnější a dovolíme si říct, že i zábavnější. Po sebrání všech předmětů v úrovni se otevřou vrata, do kterých s vlakem musíte zajet, načež se přesunete do nové, těžší úrovně. Těch na Vás čeká hned padesát.

Prehistorik 2

Prehistorik 2 Vás již podruhé přesune do doby kamenné, kde bude Vaším hlavním nepřítelem hlad. Stejně jako v předešlém díle budete používat svůj kyj k mlácení nepřátel a snažit se sesbírat co nejvíce jídla, za které vám přibývají body. Tato originální plošinovka přinesla na svou dobu i nevídané zpestření hratelnosti – let v rogalu.

Mario

Instalatéra v červených montérkách zná skoro každý. Objevil se snad na všech myslitelných herních platformách a dokonce i na televizních obrazovkách. Mario ve většině svých her zachraňuje princeznu Peach a Houbové království ze spárů zákeřných nepřátel. Přitom hopsá, sbírá penízky a muchomůrky, po kterých vyroste, nebo získá schopnost střílet po svých nepřátelích.

Golden Axe

Povedená arkáda, kterou starší ročníky budou znát hlavně z automatů, Vás dostane do role jednoho ze tří mocných bojovníků. S ním se procházíte fantasy světem a zabíjíte nepřátele, včetně povedených bossů. Hra má velmi na svou dobu efektní grafický kabát a řadu vychytávek, včetně jízdy na bestiích, pití uzdravujících lektvarů apod.