Zavřít reklamu

Cliff Bleszinski ohlásil odchod z Epic Games

Po nedávném odchodu Muzyky a Zeschuka je to další adieu.

4. 10. 2012    

Po nedávném (a pro někoho šokujícím) oznámení od BioWare, se z herního průmyslu vytrácí další velká osobnost. Bleszinski v posledních letech figuroval jako šéf pro design. Svůj odchod oznámil na oficiálním webu společnosti Epic Games.

 „Cliff byl můj přítel a výjimečný obchodní partner za celou dobu (20 let), chce se posunout dál, což chápeme, ale jeho zkušenosti a nasazení nám všem budou chybět. Jsem si ale jistý, že jeho vášeň pro hry zůstane v jeho srdci i nadále. Jsem zvědavý na jeho další kroky.“ řekl Mark Rein, viceprezident Epic Games a jeden ze zakladatelů studia.

Bleszinski řekl, že přenechává místo, protože ví, že společnost i projekty jsou v dobrých rukou. „Dělám to od chvíle, co jsem byl ještě vyjukaný mladík. Když o tom tak přemýšlím, v podstatě jsem v tomhle průmyslu dospěl. Bavilo mě to, ale jsem už unavený. Vlastně jsem nikdy neměl pořádné volno.“

Poté Cliff ještě poděkoval všem spolupracovníkům. Vzpomněl si na dlouholeté kolegy, ale i na nováčky v jeho týmu. „Všichni odváděli to nejlepší. Ty debaty mi budou opravdu chybět.“

V regále s nálepkou Epic Games najdete dnes již kultovní plošinovku se zeleným králíkem Jazzem v Jazz Jackrabbit, sérii Unreal (toto studio stvořilo asi nejznámější engine v historii –  Unreal engine) a neméně ikonickou sérii Gears of War.

Pokud jste smutní, buďte v klidu. Třeba se Cliff nechá zlákat na Kickstarter nebo Gambitious. Nebyl by první velkou rybou. Teď už zbývá funusová fráze: Cliffe, děkujeme za vše!