Zavřít reklamu

4 zrušené tituly pro Playstation 3

V Sony se připravovaly 4 tituly pro Playstation 3, které už nikdy nespatří světlo světa.

27. 8. 2012    

Jeden z grafiků studia Cambridge, Jason Wilson, až nyní prozradil, že Sony Cambridge pracovalo na 4 titulech, které už pak nikdy nespatřily boží světlo. A nutno říct, že ani jedna z her nevypadala špatně. Jedná se však už o poměrně staré koncepty.

První hrou byl Manhattan. V něm bylo jak už název napovídá hlavním úkolem přežít v Manhattanu. Zřejmě šlo o nějakou epidemii nebo něco podobného. Hráč měl za úkol dostat se z nebezpečné zóny a vzít sebou co nejvíce přeživších. Hra se trochu inspirovala filmem 28 dní poté. Šlo o first-person střílečku s taktickými možnostmi a koncept pochází z roku 2006.

Další hrou bylo Revolution 4. Hráč se měl bránit invazi mimozemských sil, přičemž se také jednalo i first person střílečku. O hře už toho není příliš známo. Koncept byl zrušen, jelikož z něj tak nějak vzešla hra Resistance: Fall of Man. Hra se původně dala přirovnat k filmové Válce světů.

Třetí hrou byl Zodiac Assassin. Hra se trochu podobala hře Wet (tu nedělalo žádné interní studio Sony) a také filmu Kill Bill. Hlavní hrdinka byla mistryní převleků asi jako Hitman a zabíjela své cíle. Hra byla zrušena z důvodu, že Sony nakonec koupilo vývojáře Heavenly Sword a Ninja Theory.

Čtvrtým a posledním odhaleným titulem je Simians. O něm je však nejvíce informací. Jednalo se o rodinný titul, který měl využívat Playstation Eye, podobně jako hry EyeToy. Koncept pocházel už z roku 2005, kdy ještě byla na trhu PS2. Měli jste zde interaktivně komunikovat s opicemi na obrazovce. Nakonec byla technologie využita k vývoji her EyeToy. Simian se tedy dočkal jen vývojářské demoverze.