Zavřít reklamu

První český turnaj ve hře League of Legends

Oficiálně první český offline turnaj ve strategické hře League of Legends oslavil úspěch. Turnaj, který se uskutečnil první dubnovou sobotu v pražské herně Battlezone, se dle názoru účastníků povedl na výbornou. League of Legends, ve zkratce LoL, je freewarovou strategickou hrou, vyvinutou společností Riot Games. Hra spatřila světlo herního světa v březnu 2009 a od […]

8. 4. 2011    

Oficiálně první český offline turnaj ve strategické hře League of Legends oslavil úspěch. Turnaj, který se uskutečnil první dubnovou sobotu v pražské herně Battlezone, se dle názoru účastníků povedl na výbornou.

League of Legends, ve zkratce LoL, je freewarovou strategickou hrou, vyvinutou společností Riot Games. Hra spatřila světlo herního světa v březnu 2009 a od té doby se pyšní vysoké popularitě a oblíbenosti. V poslední době se tato hra začala rozvíjet i u nás. Po několika prvních online turnajích se v České republice vytvořila nová komunita, pro kterou herní portál Grunex.com uspořádal také první český offline turnaj s oficiálním názvem Intel Grunex LoL LAN.
Turnaj Intel Grunex LoL LAN se hrál klasickým stylem a na akci se tak objevilo celkem osm kvalitních pětičlenných týmů, což byla i maximální kapacita pražské herny. Na začátku byly týmy rozděleny do dvou základních skupin po čtyřech, ve které se hrálo stylem každý s každým. Z každé základní skupiny dále postupovali všichni, ale pořadí ve skupině určovalo umístění v závěrečném play-off. Vítězové skupin se tedy v prvních kolech střetli se čtvrtým týmem z druhé skupiny.
Play-off bylo stále napínavější, až dospělo k úplnému vyvrcholení, kterým bylo samozřejmě finále. Do něj se probojovala dvojice favoritů, jmenovitě týmy s názvem Creepy Cleave a Premium. Právě k prvně zmiňovaným se ve finálových bojích přiklonilo více štěstí a stanuli tak na nejvyšším stupínku na historicky prvním českém LAN turnaji ve hře League of Legends. Druzí skončili hráči z týmu Premium. V boji o třetí místo byl úspěšnější celek Čůzy Plechový, který si poradil se soupeřem s názvem eX10Death.

Hráči si dle vlastních slov první český offline turnaj v League of Legends náramně užili a již nyní se těší na další podobné turnaje. Tato hra tedy získává na českém herním poli zelenou a organizátoři z herního portálu Grunex.com začínají plánovat další turnaje.