Zavřít reklamu

Sony plánuje vypustit další playstationové exkluzivity na PC

Sony nám dává naději, že i na PC okusíme jejich first-party tituly.

31. 8. 2020     Zdroj

Sony ve své obchodní zprávě odhalilo, že plánuje pokračovat s vydáváním PC portů titulů svých interních studií i v budoucnu. Po vydání Horizon Zero Dawn se tak jedná o potvrzení o nové strategie japonské společnosti. Ke změně dosavadních pořádků nevede Sony nic jiného než záměr navyšovat své zisky.

Toto onámení přichází uprostřed lákání na novou generaci Playstation, během kterého Sony zdůrazňuje existenci herních exkluzivit jako je Spider-Man nebo Ratchet & Clank. Portování se tak bude týkat spíše starších nebo méně úspěšných her, na které hráči na osovbních počítačích dlouho čekají.

Místo Spider-Mana nebo Ghost of Tsushima bysme měli čekat spíše klasiky jako první Last of Us nebo už párkrát zvěstovanou počítačovou verzi God of War. Sony nadále všechny ujistila, že určitě nepůjde ve stopách Microsoftu, který bude své xboxové „exkluzivity“ simultánně vypouštět na počítače automaticky.

O existenci striktně playstationových exkluzivit se tak opravdu bát nemusíme. Vypadá to spíš, že dostaneme to nejlepší z obou světů, kdy budeme moci hrát skvělé hry jak na konzoli, tak graficky omlazené kousky z dob minulých na stolních mašinách.