Zavřít reklamu

Dvorní skladatel hudby pro The Elder Scrolls se nepodílí na šestém díle

Jeremy Soule se prý nepodílí na soundtracku pro hru The Elder Scrolls VI.

8. 1. 2019     Zdroj

Pro fanoušky tato informace musí být velkým zklamáním. Jeremy Soule je dvorním skladatelem série The Elder Scrolls od roku 2002, kdy vyšel legendární Morrowind. Jeho motivy nás provázely i překrásným Oblivionem a horským Skyrimem. Nikoho by asi nenapadlo, že se u šestého dílu jeho práce nedočkáme.

Jeremy Soule zřejmě nebude pracovat na The Elder Scrolls VI

Jeremy Soule se k The Elder Scrolls VI vyjádřil na svém Facebooku: “Co se týče záležitosti, na kterou se mě ptala celá řada z vás. Moc jsem o tom ze slušnosti kvůli Bethesdě nemluvil, nikdy bych se k The Elder Scrolls neotočil zády a věřím, že moje účast na projektu závisí na jejich kreativním rozhodnutí a na směru, kterým chtějí sérii posunout. V tuto chvíli nejsem zapojen do práce na The Elder Scrolls VI.”

Zatím není jasné, kdo Souleho nahradí, ale nejvíce se mluví o skladateli série Dragon Age – Inon Zurovi. Ten navíc tvoří hudbu k The Elder Scrolls Blades, které vyjde pro mobilní telefony. Někomu se může zdát, že je ještě brzy. Vždyť sama Bethesda potvrdila, že The Elder Scrolls VI neuvidíme v chodu dříve než v roce 2020. Soule však potvrdil, že na Skyrimu pracoval několik let, takže by byl nejvyšší čas, aby jej společnost také oslovila.