Zavřít reklamu

Co dokáže engine Apex v Just Cause 4?

Just Cause 4 slibuje zcela nové mechaniky a velmi detailní grafiku, díky enginu Apex.

19. 7. 2018     Zdroj

Tvůrci ze studia Avalanche nás postupně začínají lákat na hru Just Cause 4. Ta má využít zcela nový engine, a to Apex. Nyní bylo vydáno nové video, které nám ukazuje, co lze od enginu očekávat. Pravdou je, že nám tentokrát autoři servírují více svých monologů než záběrů z hraní, ale některé prvky jsou zde ukázány.

Engine autorům umožní doslova nemožné

Apex engine údajně velmi napomohl k tomu, aby Just Cause 4 mohlo vůbec vzniknout. Ostatně série je pověstná tím, že nabízí ohromné herní mapy a čtvrtý díl na tom nebude jinak. Díky takové velikosti je třeba mít kvalitní nástroj, který bude schopen také zobrazit i ty nejmenší detaily. K tomu je třeba přičíst destrukční model, rozšířenou fyziku a další možnosti.

Grafická stránka bude velmi detailní a dovolí autorům vykreslit velmi realistickou simulaci počasí. Zejména pak toho extrémního. To prý bude mít zásadní roli v novém díle, proto jej potřebují mít zpracované co nejlépe. Studio dodává, že veškeré věci, které je limitovaly v předchozích dílech jim nový engine umožní. To zní velmi dobře a těšíme se, až se Rico Rodriguez opět vydá do akce.

Just Cause 4 vyjde 4. prosince, a to pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.