Zavřít reklamu

Huawei chystá svůj první herní smartphone

Herní smartphone od předního čínského výrobce elektroniky se blíží.

29. 6. 2018     Zdroj

Mobilní herní průmysl zažívá v poslední době skutečně zlaté časy. Velkou měrou se na tom podepsal například nedávný příchod Fortnite na zařízení s operačním systémem iOS, díky čemuž se vývojáři z Epic Games topí v penězích. V létě bychom se navíc měli tohoto titulu dočkat i na zařízeních s operačním systémem Android. Je tedy vcelku jasné, že i kvůli stále se zvyšující oblibě hraní na mobilu začnou přicházet výrobci smartphonů se speciálními herními modely. A právě jedním z těch, který se s tímto produktem chystá ukázat, že Huawei. 

Mobilní hraní na zcela nové úrovni?

Huawei patří na trhu se smartphony mezi nejsilnější hráče a svými prodeji z posledních let to jen dokazuje. Tato společnost nabízí celou řadu modelů, ze kterých si vybere prakticky každý. Bylo tak je otázkou času, kdy přijde i se speciálním herním smartphonem, kterým bude cílit na hráče. Ten by měl podle slov šéfa Huawei přijít do konce tohoto roku. Telefon, který je momentálně ve vývoji, by měl skvěle využívat software, díky kterému by měl být herní prožitek opravdu fenomenální. V telefonu by se měla objevit technologie GPU Turbo, kterou Huawei nedávno představilo. Ta výrazně zvyšuje výkon smartphonů při hraní her. 

Ačkoliv nejsou bližší specifikace v tuto chvíli k dispozici, obecně se dá o Huawei říci, že je schopné vyrábět špičkové telefony za velmi příznivé ceny. Tento herní telefon by tak mohl zaujmout především poměrem cena / výkon. 

O všech detailech o chystaném smartphonu vás budeme samozřejmě na našem webu informovat a až jej Huawei vypustí do světa, pokusíme se vám přinést i recenzi. To však půjde jen v případě, že jej Huawei bude distribuovat po celém světě a nikoliv jen na vybraných trzích, což samozřejmě hrozí. Nechme se ale překvapit.