Zavřít reklamu

Konami konečně představilo PES 2019, hlavní tváří je tentokrát Coutinho

Hlavní konkurent legendární FIFY je opět na scéně. Dokáže ji porazit?

9. 5. 2018    

Pokud jste milovníky fotbalu ale z nějakého důvodu jste si neoblíbili klasickou FIFU, pravděpodobně se na zeleném pažitu proháníte v PESku. To se totiž zřejmě jako jediné může s velmi propracovaným fotbálkem od EA rovnat. A právě další díl této hry dnes společnost Konami představila. 

Letošní PES 2019 by měl podle vydavatele oplývat více licencovanými ligami a stadiony. Detaily o tomto vylepšení však bohužel nevíme, jelikož se o detailnější informace Konami nepodělilo. Co se však opět nepovedlo je podle všeho získání licence na Ligu mistrů, kterou pro sebe uzurpovalo na dalších pár let konkurenční EA. Na druhou stranu se však samozřejmě dočkáme obdoby těchto pohárů, takže o skvělé zápasy s nejlepšími týmy světa nepřijdeme. 

Přímé kopy jako Beckham? Proč ne

Zajímavé je i to, že bychom se měli dočkat u některých hráčů výrazných individuálních vlastností. To v podstatě znamená, že pokud budete hrát například za Real Madrid, poznáte, kdy kontrolujete míč s Ronaldem či kdy kosíte protihráče s Pepem. V traileru na hru se pak objevil i hvězdný David Beckham či již zmíněný Coutinho, přičemž minimálně u prvně zmiňovaného se můžete zajisté těšit na nekompromisní přímé kopy, které si vždy najdou svůj cíl. Na všechny hráče pak bude samozřejmě působit i únava během zápasu, kvůli které se budou jejich kvality zhoršovat, což však nejspíš nikoho z vás příliš nepřekvapí (a nenadchne).

Po grafické stránce se můžeme těšit alespoň podle traileru a vývojářů na parádní zážitek, který si samozřejmě užijeme ve 4K s HDR. Atmosféra na burácejících stadionech tak bude parádně živá a díky propracovaným detailům vás vybičuje k ještě lepším herním výkonům.

Pokud si tedy již teď brousíte zuby, měli byste si v kalendáři zakroužkovat datum 30. srpna. Přesně v tento den se totiž Pro Evolution Soccer 2019 dostane na Xbox One a PlayStation 4. 

Zdroj: eurogamer