Zavřít reklamu

Podívejte se na nálož screenshotů z chystaného Shadow of the Tomb Raider

Drsňačka s jemnou tvářičkou se vrací na scénu. Tentokrát se však nebude klepat zimou na Sibiři, ale potit z horka v Guatemale.

27. 4. 2018    

Pokud máte rádi sličnou archeoložku Laru Croft a v hrách s ní se doslova vyžíváte, určitě vám neunikla šuškanda ohledně nového dílu Tomb Raider, tentokrát nazvaného Shadow of the Tomb Raider. A právě z této hry vám přinášíme slušnou dávku screenshotů. 

Nabruste si nože

Ačkoliv toho zatím příliš mnoho o samotné hře nevíme, jelikož první trailer na hru by měl spatřit světlo světa až dnes ve večerních hodinách, screenshoty nám leccos napoví. Těšit se podle nich totiž můžeme opět na klasický partyzánský způsob boje, kdy Lara nepohrdne tichým zabitím z úkrytu například za pomocí nože či luku. Na screenshotech je též vidět kotva s lanem, díky které budeme nejspíše moci překonávat různé nástrahy terénu a pravděpodobně se využívat i k tiché likvidaci nepřátel. Na zbylých screenshotech si pak můžeme všimnout už jen poměrně hezky zpracovaného prostředí, ve kterém se bude příběh odehrávat. Jelikož by se měla tentokrát Lara snažit o rozluštění záhad okolo mayských pyramid, bude se většinu času nejspíše pohybovat právě v džunglích poloostrova Yucatán, tedy v dnešní Guatemale. Ostatně, na toto zasazení poukazuje i tetování na paži muže na jednom ze screenshotů, které je pro tuto oblast typické. 

Na další zajímavé informace o hře si budeme nejspíše muset počkat až do dnešního večera, kdy bude vypuštěn první trailer. Je však velmi pravděpodobné, že se se hrou podrobněji seznámíme již na E3, která se bude konat již za několik týdnů. Hra by pak měla startovat na Xboxu One, PlayStationu 4 a PC se systémem Windows už 14. září. Příchod na macOS se dá též očekávat, byť o pár měsíců později. 

Zdroj: polygon