Zavřít reklamu

Nejlepší vánoční dárky pro hráče

Jakými dárky zaručeně potěšíte každého hráče? Možností je několik!

14. 11. 2021    

Vánoce se nezadržitelně blíží a právě nyní je nejvyšší čas pro nákup dárků. Pokud ve svém okolí máte hráče, případně se mezi ně sami řadíte a chtěli byste si udělat radost, máme pro vás hned několik skvělých tipů. Takzvané gamery lze totiž parádně potěšit nejen kvalitním příslušenstvím, ale také komponenty, které se postarají o obrovské zrychlení systému i samotných her. Pojďme se na to tedy rovnou podívat.

Náš typ: Pro hráče, kteří to s e-sportem myslí vážně, ale i pro rekreační gamery doporučujeme vyzkoušet gaming suplementy, které podporují maximální soustředěnost, rychlé reflexy a dodají dostatek energie. 

WD Black

Ne nadarmo se říká, že prostoru pro hry není nikdy dost. Tento problém lze samozřejmě řešit pořízením dalšího nebo většího pevného disku. Právě pro hráče je jako stvořený model WD Black, který je k dostání s kapacitou 1 TB či 2 TB a nabídne tak dostatek prostoru pro všechny vaše hry s přenosovou rychlostí 150 MB/s. Aby toho ale nebylo málo, tak je disk také vybaven technologií VCT pro řízení vibrací, díky které se plotny diskové jednotky dokážou automaticky přizpůsobit uchycení a vibracím v samotné skříni. Zároveň se nejedná o tak úplně obyčejný HDD, o čemž hovoří především jeho samotní uživatelé. Ti si pochvalují nadprůměrnou rychlost, dlouhou životnost a nízkou hlučnost. Samozřejmě také nesmíme zapomenout zmínit 64MB vyrovnávací paměť a přenos skrze rozhraní SATA III.

WD Black SN850 NVMe

Ne každému ale samozřejmě musí vyhovovat klasické HDD, které raději nahradí podstatně rychlejším SSD. I v tomto případě je tady produkt jako stvořený pro hráče – WD Black SN850 NVMe. Jedná se o interní SSD disk ve formátu M.2, který díky superrychlému rozhraní NVMe PCIe Gen 4.0 nabízí až nevídané přenosové rychlosti. Právě rychlé úložiště je částí celé sestavy, které se dokáže postarat o znatelné zrychlení nejen celého systému, ale i samotných her. O tom ostatně vypovídají i samotné přenosové rychlosti. V případě čtení WD Black SN850 NVMe nabídne až 7 000 MB/s a na straně zápisu až 5 300 MB/s.

Takovýto obrovský výkon je ale nutné mít v jistém smyslu pod kontrolou. Výrobce proto vytvořil speciální software WD Black Dashboard, s jehož pomocí lze SSD disk nejen že monitorovat, ale také optimalizovat jeho výkon. V tomto směru je na místě zmínit speciální herní režim, který „odemkne“ maximální potenciál úložiště. K dostání je ve třech variantách – s 500GB, 1TB a 2TB úložištěm.

WD Black D50 Game Dock

Co takhle mít k dispozici prakticky celý herní setup v jedné krabičce? Částečným řešením je WD Black D50 Game Dock, který funguje jednak jako superrychlá externí SSD jednotka s rychlostí čtení 3 000 MB/s a zápisu 2 500 MB/s, přičemž zároveň poslouží i jako dokovací stanice pro připojení periferií. Tento parádní kousek je konkrétně vybaven konektory 2x Thunderbolt 3, 1x DisplayPort 1.4, 2x USB-C (10 Gb/s), 3x USB-A (10 Gb/s), 1x vstup/výstup zvuku (3,5mm jack) a 1x gigabitový Ethernet.

Stanice je primárně určena pro laptopy, které navíc díky výkonu až 87 W dokáže zároveň při hraní i nabíjet. Z hlediska propojení obrazu pak s jistotou potěší možnost připojení až 5K 60Hz monitoru. Celé to následně doplňuje parádní RGB osvětlení, které dokonale osvítí pracovní plochu a vytvoří skvělou atmosféru pro samotné hraní. Dokovací stanice WD Black D50 Game Dock je k dostání s 1TB a 2TB SSD diskem.

WD BLACK P50 SSD

Jako jeden z nejlepších možných dárků pro hráče se jeví WD Black P50 SSD. Jak už samotný název napovídá, jedná se o SSD disk, avšak tentokrát externí. Aby toho ale nebylo málo, záměrně jsme vybrali speciální edici Call of Duty: Black Ops Cold War Special Edition s unikátním designem.Tento externí disk se k počítači připojuje skrze USB-C, a jelikož nabízí rozhraní NVMe, tak svému uživateli nabídne i extrémně vysoké přenosové rychlosti. Rychlost čtení i zápisu totiž dosahuje až neuvěřitelných 2 000 MB/s.

Díky vysokým přenosovým rychlostem a odolnému provedení lze tento externí SSD disk WD Black P50 využít jakožto přenosnou herní knihovnu, která dokáže samotné načíst doslova lusknutím prstu. Zároveň nechybí kompatibilita jak s PC, tak i s konzolemi. Pokud ve svém okolí máte člověka, který se řadí mezi hráče Call of Duty: Black Ops Cold War, tak je pro něj tento disk doslova nejlepším možným dárkem. Jako bonus k tomuto SSD navíc získá 2400 bodů do svého Call of Duty profilu. Celková kapacita pak činí 1 TB.

WD BLACK D10

V závěru nesmíme zapomenout ani na konzolové hráče, konkrétně tedy na fanoušky Xboxu. Nalijme si totiž čistého vína. Dnešní AAA tituly zabírají přespříliš místa, kvůli čemuž už se ani nemusí vejít na interní disk vaší konzole. Tento problém geniálně řeší externí disk WD Black D10, který, jak už bylo uvedeno, je určen pro Xbox a nabízí rozšíření o 8 TB nebo 12 TB. Nabízí tedy obrovskou porci volného místa. Tady to ale ani zdaleka nekončí.

Samozřejmostí je nadále i odolné a precizní provedení v kombinaci s vysokými přenosovými rychlostmi, které dosahují až 250 MB/s. Díky tomu si tak Xbox dokáže bezproblémově poradit s hraním her i z externího úložiště. Zároveň koupí WD Black D10 hráč získává měsíční předplatné v Xbox Game Pass Ultimate zdarma. Tento disk samozřejmě není určen pouze pro Xbox, ale s jistotou jej ocení i PC či Playstation hráči. Nutno však podotknout, že hry v případě nejnovější konzole Playstation 5 je nutné mít nainstalované na interním úložišti, zatímco starší Playstation 4 je dokáže spustit i z externího úložiště.