Zavřít reklamu

Garena Free Fire se stala nejstahovanější mobilní hrou roku 2020

Esportová senzace se stále drží na vrcholu popularity.

18. 1. 2021     Zdroj

Ve výroční zprávě analytické firmy App Annie The State of Mobile 2021 se společnost podělila o žebříček nejstahovanějších her roku 2020. První příčku obsadil esportový fenomén Garena Free Fire. Prvenství hra získala jak na Androidu, tak na iOS. Pro Garena Free Fire nejde o první takový úspěch. Hra loni zopakovala s přehledem svůj výkon z roku 2019, kdy také skončila na vrcholu stejného žebříčku.

Kromě toho, že se Garna Free Fire stala nejstahovanější hrou minulého roku, připsala si i několik dalších úspěchů. Během jednoho období roku hra dosáhla na těžko uvěřitelných více než sto milionů hráčů hrajících ve stejný den. Popularitu hra jako esportu dále dokazuje velká čísla sledovanosti jejích turnajů. Série turnajů Free Fire Continental Series zaznamenala až dva a půl milionu fanoušků sledujících živé přenosy. Během roku 2020 videa ze hry na Youtube nashromáždily 72 miliard zhlédnutí.

V žebříčku nejstahovanějších her se za Garena Free Fire umístily postupně Among Us, Subway Surfers, PUBG Mobile, Gardenscapes – New Acres a Hunter Assassin.