Zavřít reklamu

Resident Evil Village by se mohlo dočkat VR verze

Série Resident Evil se po měsíci ticha opět hlásí o pozornost, zejména pak nejnovější přírůstek s podtitulem Village. Co vše nám nový díl nabídne?

29. 7. 2020     Zdroj

Pokud jste sledovali oznámení her během konference Sony, kde se mimo jiné představil v celé své kráse i PlayStation 5 a celá nová generace, pak jste jistě zaznamenali i krátkou ukázku z chystaného Resident Evil Village, tedy přímého pokračování sedmého přírůstku, který překvapil nejen tím, že byl z první osoby, ale nabídl i hutnou atmosféru, zajímavý příběh a netradiční zasazení. Village má tyto aspekty dotáhnout k dokonalosti a zároveň nasypat do vínku i nějaké to hororové pozlátko navíc. Nejnovější únik, jak je tomu poslední dobou u vývojářů již zvykem, navíc nastínil možnost VR verze, podobně jako tomu bylo v případě Resident Evil VII. Opět se by se však jednalo výhradně o verzi pro PlayStation.

Konec konců, v případě předchozícho VR módu si hráči zpracování dokonale pochvalovali a kromě uvěřitelnosti a realističnosti často odkazovali také na poměrně vyvednou grafickou stránku, která v kombinanci s PSVR exceluje. Zároveň nás čeká podle šťourání fanoušků i pěkný arzenál střelných zbraní, nepřátel odění do zvláštního brnění a dokonce i nákup předmětů od jakési záhadné stařenky, která se bude pohybovat po vesnici. Uvidíme, s čím se ještě vývojáři vytasí, ale zatím se máme rozhodně na co těšit. Už jen to datum vydání schází.