Zavřít reklamu

Nintendo má důvod k oslavě. Mario stále táhne!

Společnost Nintendo má důvod k radosti. Její tradiční značky stále táhnou.

17. 12. 2018     Zdroj

Nintendo Switch je zkrátka konzole, která nemá obdoby. Ačkoliv se její výkon ani zdaleka nemůže rovnat s konzolemi Xbox One či PlayStation 4, tak prodeje jsou mimořádně dobré. Zejména se to pak týká exkluzivních titulů. Jmenovitě například The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey či Mario Kart 8 Deluxe.

Nintendo Switch má své hrdiny

Jak ukazují nejnovější statistiky, tak i v Americe se konzoli velmi daří. Každou z výše zmíněných her si totiž zakoupila více než polovina majitelů konzole Nintendo Switch. Je nutno dodat, že to se jen tak někomu nepodaří. Dokonce i Sony a Microsoft se svými exkluzivními tituly nedosahují takových hodnot. Pravdou je, že například majitelů PlayStation 4 je podstatně více, nicméně to ukazuje, že popularita Nintenda i nadále roste.

Ačkoliv se mluvilo o vyčpělosti některých značek, tak se zdá že Zelda a Mario jsou pevné a jisté stálice. Celosvětově to pak vypadá následovně. Prodáno bylo již přes 23 milionů kusů konzole Nintendo Switch. Mario Odyssey se prodalo přes 12 milionů kusů. Mario Kart 8 má na kontě podobné číslo a Zelda zaostává jen o milion kopií.