Zavřít reklamu

Peklo opět zamrzlo: Na Xbox One dorazí podpora pro myši a klávesnice

Revoluce přichází. Nebo ne?

26. 9. 2018     Zdroj

Když se řekne Xbox One, takřka všem z nás se nejspíš vybaví klasický bezdrátový herní ovladač, který slouží k ovládání her na této konzoli. Ten je označován za jeden z nejlepších, ne-li nejlepší na světě a vyráběn v mnoha variantách. I přesto by jej však mohli mnozí hráči brzy odložit a přesedlat na něco zcela jiného. Na něco, co bylo doposud pro Xbox zapovězeno. Ano, mám na mysli klávesnice a myši. 

Již 10. a 11. listopadu proběhne konference X018, která se bude točit právě kolem konzolí z dílny Microsoftu. A právě na tu láká Microsoft spolu s výrobcem počítačových periferií, společností Razer, skrze poměrně zajímavé video, ze kterého vyplývá jen jedno jediné – na Xboxech si již brzy zahrajeme i skrze klávesnice a myši. 

Podle blogu Microsoftu si však nemusíme obávat toho, že by nám příchod této novinky dosavadní hraní znechutil. Bude totiž jen a pouze na vývojářích, zda ovládání skrze myš a klávesnici hry povolí či nikoliv. Obavy z toho, že by mohli mít například někteří hráči ve střílečkách při použití klávesnice a myši nad hráči využívajícími klasický ovladač jasně navrch, tak mít nemusíte. Pokud se totiž vývojáři rozhodnou, že nic takového implementovat nebudou (což bude nejspíš poměrně častý jev), mají “klávesnicoví hráči” smůlu. 

Na další upřesnění detailů si budeme muset sice ještě chvíli počkat, už nyní je však jasné, že příchod této novinky bude znamenat ve světě Xboxu určitou revoluci. Zda dobrou nebo špatnou však ukáže až čas.