Zavřít reklamu

Cyberpunk 2077 by měl změnit dosavadní herní průmysl, věří jeho vývojáři

Od Cyberpunku mají obrovská očekávání i jeho vývojáři.

25. 9. 2018     Zdroj

Není pochyb o tom, že chystaný Cyberpunk 2077 je jednou z nejočekávanějších her následujících měsíců. Není tomu tak však jen kvůli povedení grafice či propracovaným detailům, ale i tématům, kterých se vývojáři nebojí a do hry je rádi vnesou. Nouze tak nebude například o různé politické otázky či obecně politikaření, kterému se snaží valná většina herních studií raději vyhnout. CD Projekt RED jde ale úplně opačnou cestou. 

Jeden z vývojářů CD Projektu RED se o hře rozpovídal pro portál Edge, přičemž prozradil skutečně zajímavé věci. Podle jeho slov je například CD Projekt RED přesně tím studiem, které se chce zasloužit o změnu herního průmyslu a ukázat směr, kterým se mohou ostatní vývojáři vydat a to i přesto, že se právě touto cestou kvůli určitým tématům předtím třeba vůbec nechtěli vydat. “Chceme změnit herní průmysl a všem ukázat, že můžeme dělat věci i jinak, než se dělají. Naše motto je: Jsme rebelové,” prozradil vývojář Patrick Mills. 

Přesně kvůli tomuto přístupu se tak v Cyberpunku setkáme s řešením politiky a problémů s ní souvisejících, kterému se právě mnohá studia vyhýbají. Nicméně pokud nebudete mít o politikaření zájem, nic by se dít nemělo. Podle slov Patricka totiž bude vše jen a pouze na vašem rozhodnutí, které bude hru ovlivňovat. 

Už nyní je jasné, že hra bude skutečná pecka. Podaří se skrze ní ale CD Projektu RED změnit dosavadní herní průmysl k nepoznání a prošlapat o ostatním vývojářským studiím cestu tam, kam se doposud obávaly vydat? Na zodpovězení této otázky si budeme muset ještě počkat.