Zavřít reklamu

Sony představilo konzoli PlayStation Classic, většina uživatelů si však stěžuje

Konzole je téměř vztyčeným prostředníčkem pro zpětnou kompatibilitu starých her.

20. 9. 2018     Zdroj

Playstation Classic

Společnost Sony včera oznámila novou konzoli s názvem PlayStation Classic. Jedná se o menší model, na kterém budeme mít možnost si zahrát 20 předinstalovaných her a bude stát pouze $99,99 (±2177 Kč). Na papíře to vypadá jako senzační nápad, ke kterému se Sony schyluje díky nedávným úspěchům retro konzolí od společnosti Nintendo.

Existují lidé, kteří povzbuzují výrobce a s tímto krokem jsou nesmírně spokojeni, avšak většina se cítí znechuceně a naštvaně. Proč? Protože nedávno Sony sdělilo, že samotní hráči chtějí hrát nové hry, ne ty staré, a proto není zpětná kompatibilita na PS4 velkým problémem. Fanoušci konzolí PlayStation se již dlouhou dobu pokouší o způsob, jak si zahrát klasické hry a často závidí, když vidí fanoušky Xboxu, jak bez problému hrají staré hry na konzoli Xbox 360, a to potřebují pouze originální disk.

S čistým svědomím se dá říci, že je vše o penězích a společnost v tomto kroku vidí zisk. Jelikož Sony chce vydat malou mašinu, která nebude ani zdaleka tak výkonná jako PS4, ale bude disponovat možností hrát staré kultovní tituly. Což je skutečně frustrující, když vidíme, že dokonce digitálně vlastněné hry z éry PS3 si musíme zakoupit znova pro hraní na novějším modelu a vlastníci konzole Xbox One hrají spokojeně všechny vlastněné tituly.

Možná alternativa

V závěru můžeme zjistit, že daleko levněji vyjde si koupit jednotlivé tituly a spustit je pomocí schopného emulátoru přímo na PC. Tímto krokem můžeme ušetřit značné peníze, jelikož spousta her je k nalezení za minimální cenu na aukčních portálech jako Aukro, eBay a další. Navíc při využití počítače získáme větší rozlišení a další výhody, které přináší moderní emulátory.