Zavřít reklamu

Sony překonalo v prodejích PlayStationu 4 další důležitý milník

Sony se v prodejích jeho konzole PS4 nebývale daří.

3. 7. 2018     Zdroj

Sony si může mnout ruce. Jeho konzole PlayStation 4 se totiž stále prodává skutečně parádně, díky čemuž překonala v polovině června letošního roku další důležitý milník. Celkově se totiž již prodalo více než 80 milionů kusů PS4. S obřími prodeji PS 4 jdou samozřejmě ruku v ruce i skvělé prodeje her na tuto konzoli, které jdou též na odbyt. Jen pro představu – v půli května letošního roku jich bylo na PS 4 prodáno více než 537 milionů kusů.

Kdyby vás pak zajímalo přesné rozložení prodejů podle regionů, zjistili byste, že Sony prodalo v Evropě již na 32 milionů svých konzolí. Těsně za starým kontinentem pak naleznete USA s více než 24 miliony prodaných kusů. Daleko za USA se pak krčí Japonsko s téměř 7 miliony prodaných PlayStationů 4. Při detailnějším zkoumání evropských prodejů zjistíme, že PS4 nejvíc táhl v Německu, kde se jej prodalo více než 5,6 milionu kusů. Na druhém místě pak skončila Velká Británie s prodejem 5,2 milionu kusů a třetí místo pro sebe uzurpovala Francie se 4,4 miliony kusy. 

Co se pak týče samotných her, jen šesti tituly se podařila překonat prodejní hranice 10 milionů kusů, dalších 19 titulů se pak přehouplo alespoň přes hranici pěti 5 milionů prodaných kusů. Největším lákadlem je podle očekávání Grand Theft Auto V, kterého se prodalo na PS4 zhruba 18 milionů kusů. V těsném závěsu za ním je však Call of Duty: Black Ops 3, kterého se prodalo více než 15 milionů kusů, Call of Duty WWII s téměř 13 miliony kusy, FIFA 18 s 11 miliony kusy a FIFA 17 též s téměř 11 miliony kusy. GTA tedy rozhodně žádný obří náskok nemá. 

Uvidíme, jak se tedy bude PS4 dařit i nadále. Už nyní je však jasné, že jeho prodeje jsou skutečně parádní a jen tak někdo ho nepřekoná. Na metu 100 milionu prodaných konzolí však nejspíš nedosáhne. Prodeje se totiž už nyní vcelku zpomalují a někteří uživatelé začínají pomalu čekat na příchod nového PlayStationu 5, který by měl herní zážitky posunout na zcela novou úroveň.