Zavřít reklamu

Hunted: The Demons Forge – Preview

Temné dojmy z Hunted: The Demons Forge

3. 2. 2011    

V dnešní době je velmi těžké vytvořit hru tak, aby k počítači či konzoli hráče přikovala a on si z té jízdy něco odnesl. Nové prvky se dnes těžko vymýšlí a někdy i špatně praktikují. Studio inExile si dává za cíl oslovit hráče starých klasických RPG. To však nebude všechno, autoři se pokusí do hry zakomponovat nové prvky, které si žádá dnešní doba. Studio je v rukou vydavatele Bethesda Softworks ,což nám zaručuje dostatečnou kvalitu. A o jaký bláznivý mix RPG se to vlastně jedná? Přeci o Hunted: The Demons Forge.

V hlavní roli Elara a Caddoc

Hunted: The Demons Forge na to jde od lesa, a tak už na začátku překvapí fakt, že hra vám dá k dispozici dva hlavní hrdiny. Udatného lidského válečníka, Caddoca a pohlednou a hlavně mrštnou elfku, Elaru. Hra bude využívat nejrůznějších prvků kooperace. Zatímco Elara bude stát povětšinou v pozadí a bude do nepřátel pálit jeden šíp za druhým, Caddoc se pustí do boje hlava nehlava a jeho meč nebude znát slitování. A proč že se vlastně tihle dva vydali na tak ponurou výpravu plnou nebezpečí? Elara se po doteku s jistým artefaktem podílela na tom, že z podzemí Kala Moor, které se dlouhá léta hemžilo pouze hutnou vrstvou prachu, se nyní hemží nejrůznějšími potvorami všeho druhů a nejvíce gobliny. Oba hrdinové se tedy musí pokusit zastavit zkázu. Pokud jde o vylepšování oněch dvou, budete je moci „upgradovat“ během samotného hraní, tudíž nestrávíte žádný čas tvorbou postavy a výběrem jejích schopností a povolání na samém počátku hry. Asi vás napadne, že autoři nevyřešili otázku ohledně ovládání postav, ale nebojte, vše je už promyšleno. Vy se zhostíte pouze jednoho z představeného dua a druhého bude řídit hra nebo některý z vašich přátel. Ano online hraní chybět nebude, přičemž se můžete dokonce okamžitě připojit k jinému hráči a hrát dobrodružství dále.

Hra se prý inspiruje mnoha velkými tituly, které se řadí na vrchol v žebříčku nejlepších her v historii virtuálního světa. Jmenovitě jsou to Gears of War, Army of Two, Mass Effect 2 a spousta dalších. Velkou inspirací bylo dokonce samotné Diablo 2. Bethesda navíc autory z inExile tlačí k tomu, aby se snažili co nejvíce zasadit příběh a průchod hrou do systému jeskyní a dalších dungeonů. Má se jednat o velmi temnou fantasy RPG a hlavně poměrně drsnou a brutální. Tomu všemu pomůže výborně fungující systém krytí, který se v akčních hrách hojně rozšířil a také kamera z pohledu třetí osoby. Přislíben byl i rozsáhlý systém interakce, na který během hry narazíme.

Kooperace, zkušenosti a logika

V určitých checkpointech budete moci postavu přepnout na tu druhou a vyzkoušet její schopnosti. Caddoc a Elara mají oba naprosto odlišné schopnosti a vlastnosti, díky kterým se stávají vhodnějšími pro určité situace, které před vámi vyvstanou. Elara bude využívat své hbitosti a rychlost a také zejména své umění střelby z luku. Je možné, že se dočkáme i nějaké možnosti tichého zabití a možná i stopování. Caddoc bude využívat spíše své svaly a mohutné údery, díky nimž bude velmi vhodnou volbou v soubojích nablízko. Obě postavy budou mít své stromy schopností. U každého budete vylepšovat odlišné schopnosti a dojde i na nějakou tu magii. Zkušenosti získáváte z padlých nepřátel, takže nebude problémem své schopnosti zdokonalovat. Mezi zajímavé magické schopnosti bude patřit Levitate, tedy levitace. Díky ní můžete odhazovat své protivníky. Nejprve pouze jednoho, později velké tucty a dokonce pak celé oblasti, což zní velmi zajímavě. Velkou část hry bude tvořit i množství logických hádanek. Jednou budete muset zatáhnout za páky v různém a hlavně správném pořadí, jindy budete obklíčeni hordou nepřátel, kterou budete muset zatlačit zpět a zároveň přijít na to, jak se z toho dostat. Inu na to se těšíme hodně. Příjemné hádanky se daly najít například v Castlevania: Lords of Shadow. Hunted: The Demons Forge bude využívat všemožných efektů prostředí, zbraní, magie a bojových úderů, díky čemuž nás čeká parádní podívaná a brutální lázeň. Titul běží na upraveném, snad nejpoužívanějším enginu této doby, tudíž Unreal Enginu 3. Navíc autoři slibují, že se dočkáme velmi temných a ponurých lokací. Čím dále se ve hře dostanete, tím děsivější místa navštívíte. V kontrastu s tím se objeví tyto zajímavé efekty, které budou v temném prostředí doslova pestrobarevné. Uvidíme brzy sami. Již podle dostupných screenshotů a videí vypadá hra více než skvěle.

Poměrně hutný adept na RPG roku, ale …

Hunted: The Demons Forge má ohromné ambice stát se jedním z hlavních RPG titulů tohoto roku a pokud se Blizzard konečně uráčí vydat dlouho slibované a očekávané Diablo 3, může nás čekat poměrně velký souboj. Ostatně s Diablem 3 je tu zřejmě největší podobnost. O kvalitách tohoto titulu se přesvědčíme 3. června, kdy se dostane na naše pulty. Hunted: The Demons Forge vyjde pro PC, Playstation 3 a Xbox 360.

Těšíme se:

– Zajímavý svět – Kooperace dvou postav – Známky oldschoolových RPG

Bojíme se:

– Nedodržení slibů – Špatně fungující výpomoci kolegů

Shrnutí:

Hunted: The Demons Forge by mohlo udatně stát proti takovým velikánům, jako je The Elder Scroll V: Skyrim či Diablu 3. Avšak myslíme si, že se mu nepodaří tyto dvě značky nijak zvlášť ohrozit, i když rádi bychom se pletli.